Mainos
Mainos

19 evakuoitiin pohjakosketuksen saaneesta purjelaivasta

Purjealus Gallant on saanut pohjakosketuksen Helsingissä Santahaminan pohjoispuolella. Merivartioston mukaan aluksella oli tapahtumahetkellä 19 matkustajaa, jotka on saatu evakuoitua ja kuljetettua rantaan.

Merivartioston mukaan alus vaurioitui pahasti oikeasta kyljestään. Se ei kuitenkaan ole vaarassa upota, sillä haveripaikalla on matalaa, ja alus on jo pohjassa. Aluksen kansirakenteet ovat pinnan päällä.

Merivartioston mukaan aluksen polttoaine ei valu veteen. Nostotyöt aloitettiin illalla, ja alus hinattiin niiden jälkeen telakalle Suomenlinnaan.

Miehistöä aluksessa oli tapahtumahetkellä kolme. Pelastustöissä ovat olleet Rajavartiolaitos, Helsingin pelastuslaitos, puolustusvoimat ja Meripelastusseura.

Turma sattui hieman kolmen jälkeen iltapäivällä, kun Gallant oli tulossa idästä kohti Helsinkiä. Hevossalmen sillan kohdalla laivan kylki osui merenpohjan kallioon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme