Mainos
Mainos

"20-50 euroa sopiva lahjaraha, ei liian pieni eikä turhan prameileva"

MTV3 Uutisten lukijoiden mukaan sopivin summa, joka tulisi käyttää ylioppilaslahjaan, sijoittuu välille 20-50 euroa.

Rahtusen yli puolet nettikysymykseen vastanneista on sitä mieltä, että 20 euroa on riittävän suuri ja 50 euroa tarpeeksi pieni summa käytettäväksi lahjaan.

Erityisesti sukulaisten lapsille ollaan valmiita antamaan suurempiakin summia. Reipas 25 prosenttia vastanneista pitää 50-100 euron lahjaa sopivana.

– Kyllä 20 euroa riittää tuttavalle, 50 euroa on sopiva sukulaiselle. Omille lapsille tulen aikanaan antamaan varmasti enemmän, mutta jokin hieno lahja on toki aina arvokkaampi muisto kuin raha, sanoo nimimerkki Näin se on.

17 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että maksimissaan 20 euroa on sopiva summa käytettäväksi. Eniten kritisoidaan sitä, että ylioppilasjuhlat ovat muuttuneet rahastuskilpailuksi. Usein myös vietetään monia juhlia samana viikonloppuna, joten rahareikiä on useampia.

Vastaajista noin seitsemän prosenttia voi antaa lahjan, jonka arvo ylittää sata euroa.

– Reilusti vaan rahaa lahjaksi. Mitä lähempi sukulainen, sitä enemmän lahjoitan, sanoo nimimerkki Ukki, ja muistuttaa, että nuorella on tulevaisuus edessään.

Kysymykseen on tähän aamuun mennessä vastannut noin 2 300 henkilöä. Valtaosa vastanneista korostaa malttia lahjoissa ja pyrkii pysymään kohtuuden rajoissa.

Mikä sinusta on sopiva summa ylioppilaalle? Äänestä ja perustele mielipiteesi!

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme