Mainos
Mainos

2000 litraa polttoöljyä valui maastoon Ylihärmässä

Öljy ei päätynyt pohjaveteen, mutta vuodon aineelliset kustannukset voivat nousta hyvinkin suuriksi.

Omakotitalon polttoainesäiliöstä on valunut noin 2000 litraa polttoöljyä Ylihärmässä. Vuoto havaittiin joulupäivänä. Öljyä imeytyi maahan ja ehti valua myös läheiseen ojaan.

Ylihärmän palokunta imeytti ojaan valunutta öljyä ja patosi ojan mahdollisten sateiden varalta. Öljy ei ehtinyt levitä laajemmalle tai päätynyt pohjaveteen, koska ojan pohjalla oli vain vähän vettä eikä virtaus ollut kova.

Kauhavan ympäristöpäällikkö Kari Hongisto kertoo, että vuodon aineelliset kustannukset voivat nousta hyvinkin suuriksi. Öljyn sotkema maakerros joudutaan poistamaan ja viemään saastuneiden maiden kaatopaikalle.

Hongisto ei vielä joulupäivänä osannut arvioida, mistä vuoto johtui.

- Vanhat öljysäiliöt olisi syytä tarkastaa säännöllisesti, hän totesi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot