Mainos
Mainos

2009 - MTV3:n lukiovertailu: Ruotsinkieliset jyräävät suomenkieliset

Haluatko menestyä ylioppilaskirjoituksissa? Synny tytöksi ruotsinkieliseen perheeseen.

MTV3:n lukiovertailun tietojen mukaan ruotsinkielisistä lukiosta kirjoitettiin keskimäärin 25,2 puoltoääntä ja suomenkielisistä 23,9. Ruotsinkielisissä lukioissa saatiin siis parempia tuloksia.

Ero johtuu pitkälti kahdesta syystä: ruotsinkieliset kirjoittavat A-Suomen paremmin kuin suomenkieliset B-ruotsin. Toinen syy on se, että ruotsinkieliset pärjäävät paremmin pitkässä englannissa.

Suomenkielisissä kouluissa sen sijaan kirjoitetaan pitkä matematiikka niukasti paremmin kuin ruotsinkielisissä. Suomenkielisten päivälukioiden keskimääräinen arvosana oli 4,3 ja ruotsinkielisten 4,2.

Ruotsinkielisistä päivälukioista kirjoitti 1930, suomenkielisistä noin 25000.

Ruotsinkielisten tyttöjen keskimääräinen puoltoäänimäärä oli 26,2 ja suomenkielisten tyttöjen 24,7. Ruotsinkielisten poikien tulos oli 23,8 ja suomenkielisten poikien 22,8.

Katso kaikkien lukioiden tulokset tästä: MTV3:n lukiovertailu 2009

Aiheesta 27.5.:

Lue myös jutut 26.5:

Viime vuosien juttuja:

2002:

2003:

2005:

2007:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot