Mainos
Mainos

2011 - Poikia ei ruotsi kiinnosta - enää näin harva kirjoitti

Suomenkielisten päivälukioiden pojista enää reilusti alle puolet (45 prosenttia) kirjoitti ruotsin tämän kevään ylioppilastutkinnossa. Myös MTV3 Uutisten aiemmissa selvityksissä prosentit ovat olleet laskussa jo useiden vuosien ajan. Viime keväänä vastaava luku oli 48 prosenttia, vuotta aiemmin 51 prosenttia.

Ruotsista luopuminen osana tutkintoa on ollut erittäin nopeaa. Ensimmäisen kerran ruotsi oli vapaaehtoinen aine vuonna 2005, kun tutkintoa uudistettiin. Tuolloin toisen kotimaisen kuitenkin kirjoitti vielä noin 90 prosenttia kokelaista.

Tämän jälkeen suunta on ollut alaspäin. Kaikista uusista suomenkielisten päivälukioiden ylioppilaista ruotsia kirjoitti nyt 63 prosenttia. Laskua viime vuoteen oli kolme prosentti yksikköä.

Suomenkielisten päivälukioiden tytöistä 76 prosenttia kirjoitti nyt ruotsin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot