Mainos
Mainos

2011 - Tässä ovat Suomen parhaat matikkalukiot

Suomen paras matikkalukio pitkän matematiikan osalta löytyy tänä vuonna Lapista.

Sodankylän lukion kaksitoista pitkän matematiikan kirjoittajaa pystyivät valtakunnallisesti parhaaseen tulokseen, ilmenee MTV3 Uutisten vuosittaisesta vertailusta. Voittajalukion oppilaat kirjoittivat pitkästä matematiikasta keskimäärin eximian (5,8 puoltoääntä).

Edellisvuonna Sodankylän lukio sijoittui vertailun sijalle 168.

Koulu iloitsee tuloksesta

- Meillähän on loistava pitkän matematiikan opettaja, jota oppilaatkin kiittelevät aivan yhdessä kuorossa, sanoo Sodankylän koulun rehtori Heidi Lakkala.

Koulussa osattiin jo kirjoitusten jälkeen aavistaa, että tämän vuoden tulokset ovat paljon edellisvuosia paremmat. Ihan näin hyvää tulosta ei kuitenkaan ennakoitu.

- Kyllähän matematiikan opettaja oli kuin naantalin aurinko, mutta hän on luonnostaan vaatimaton mies, rehtori luonnehtii matematiikan lehtori Osmo Oinasta.

Lyhyen matikan kärki Etelä-Suomessa

Paras tulos lyhyen matematiikan osalta sen sijaan kirjoitettiin Lahden yhteiskoulun lukiossa, joka on perinteisesti ollut kärkipäätä myös muiden matematiikan tulosten osalta.

Keskimäärin joka viides opiskelija jättää kirjoittamatta matematiikan ylioppilaskirjoituksissa. Noin 40 prosenttia abiturienteistä valitsee pitkään matematiikan.

Koulujen välillä on huikeita eroja. Huonoiten pitkässä matikassa menestyneen koulun keskimääräinen arvosana oli approbatur.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 1.6.2011)

Lue kaikki jutut MTV3 Uutisten eilen julkaistusta lukiovertailusta. Oman päivälukiosi tuloksen näet

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme