Mainos
Mainos

2013 palokuolemien suhteen loistovuosi

Kuluneen vuoden aikana tulipaloissa on kuollut vain 41 ihmistä. Aluehallintoviraston mukaan se on merkittävästi vähemmän kuin aiempina vuosina, sillä palokuolemien määrä on ollut vuosittain noin 80-120.

- En muista, että näin alhaista määrää olisi ollut vuosikymmeniin. Toivottavasti loppuvuosi pysyy yhtä valoisana, pelastusylitarkastaja Matti Virpiaro sanoo.

Virpiaro uskoo, että erityisesti tänä vuonna tehostettu valistustyö on tuottanut tulosta.

Suomen Palopäällystöliitto huomauttaa, että jouluna ja uutenavuotena tulipalojen riski kuitenkin kasvaa. Odottamattomia palokohteita ovat esimerkiksi yöksi uuniin jätetty rasvainen kinkku ja liian lähekkäin asetetut tuikut. Kumpikin palo on sammutettava tukahduttamalla, sillä vesi saa liekit roihahtamaan.

Turvallisuus ja kemikaaliviraston mukaan kiukaasta alkunsa saaneet tulipalot ovat nelinkertaistuneet viimeisten kahden vuoden aikana. Yli puolet kiuaspaloista saa alkunsa ihmisen toiminnan seurauksena, kuten pyyhkeiden kuivattamisesta liian lähellä kiuasta.

Viimeisen kolmen vuoden aikana joulukuussa on syttynyt liki tuhat tulipaloa. Niissä on kuollut kaikkiaan 26 ihmistä. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot