Mainos
Mainos

22-vuotias Hakala mittelee paikasta avaruuteen - "Psykologin testi oli vähän piinaava"

22-vuotias Henrikki Hakala on valittu edustamaan Suomea kisassa paikasta avaruuteen.

Joulukuussa hän matkaa kansainväliselle avaruusleirille Orlandoon Floridaan, missä valitaan 22 nuorta lähtemään avaruuslennolle vuoden 2014 alussa.

Helsinkiläinen Hakala valittiin 12 finalistin joukkoon peräti 1500 hakijan joukosta.

– Tällä hetkellä tunnelmat ovat aivan loistavat! Vielä pari tuntia sitten en oikeastaan edes tajunnut, että mitä tässä on tapahtunut, kertoo Hakala nauraen MTV3:n Uutisille.

Tänään Vierumäellä pidetyssä finaalissa testattiin psyykkistä ja fyysistä kestävyyttä sekä soveltuvuutta avaruuslennolle.

– Psykologin testi oli vähän piinava. Siinä kysyttiin muun muassa sitä, miten suutun tai minkälaisista ihmisistä en esimerkiksi pidä. Tällaisiin on välillä vähän vaikeaa löytää vastauksia, mutta kyllä niistäkin testeistä sitten selvittiin.

Hakala uskoo, että hänen käymänsä lentoreservikurssi auttoi tiukassa finaalissa.

– Olen saanut kurssin myötä jonkinmoisen hajun siitä, miten G-voimia kestetään ja miten ne otetaan vastaan niin, ettei ala näkökenttä pimenemään.

Hakala aikoo valmistautua Orlandon avaruusleirille tiukasti harjoittelemalla

– Kunnosta täytyy pitää huolta. Ei sinne ainakaan häviämään lähdetä, sanoo Hakala.

Entä miltä tuntuisi, jos paikka avaruuteen aukeaisi?

– Olisihan se unelmien täyttymys, kyllä se on ollut haaveissa pienestä pojasta lähtien. Kukapa siitä ei olisi haaveillut, hymyilee nuorukainen..

AXE Apollo Space Academy -ohjelmaan osallistuu nuoria 60 maasta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme