Mainos
Mainos

30 sentin pyttipannu kiinnosti - ihmisiä jonoiksi asti

Pyttipannu ja maito 30 sentillä sai tänään ihmiset liikkeelle. Maatalousyrittäjät myivät pilkkahinnalla lounasta 20 paikkakunnalla osoittaakseen, kuinka vähän ruuan hinnasta jää viljelijälle käteen. Halpaa pyttipannua kävi syömässä noin 11 000 ihmistä.

Kansalaiset tunsivat pyttipannun äärellä sympatiaa viljelijöitä kohtaan.

– Maalta sitä itsekin ollaan ja 60-luvun taitteessa maataloustöitä tehtiin. Kyllä tiedetään mitä se on. Viljelijä on palkkansa ansainnut, sanoi Maija-Liisa Nummiranta Helsingin Narinkkatorin tapahtumassa.

Alkuvuosi on puhuttu halpuuttamisesta, kun kauppaketjut ovat kilvan alentaneet ruuan hintaa. MTK haluaa tuoda nyt uudissanan rinnalle toisen sanan, reiluuttaminen.

– Vaadimme reilua kohtelua kotimaisille ruuantuottajille. Selkeä viesti kaupalle on, että ottakaa halpuuttaminen omista katteistanne toimintaa tehostamalla, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Kauppaketjut lupaavat, että isoja hintojenalennuksia ei ole otettu eikä oteta viljelijän selkänahasta.

– Meidän pitää tehostaa omaa toimintaamme, jotta hintojen halpuuttaminen olisi pysyvää ja kestävää myös pitkällä ajalla, sanoo SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme