Mainos
Mainos

3D-tulostuksesta saatu apua vaikeaan sydänleikkaukseen

Hyksin Sydän- ja keuhkokeskuksessa on ensimmäisenä Suomessa käytetty sydämen 3D-tulostusta apuna kardiologisen toimenpiteen suunnittelussa. Hyötynä on muun muassa se, että toimenpideaika lyhenee ja potilas saa vähemmän säteilyä.

3D-tulostettu sydän tehtiin vastaamaan potilaan oikeaa sydäntä. 3D-tulostettua sydäntä käytettiin apuna toimenpiteen suunnittelussa potilaalle, jolla on monimutkainen synnynnäinen sydänvika.

– 3D-tulostetun sydämen avulla saimme nähtyä muuttuneen anatomian luonnollisessa koossa. Pystyimme suunnittelemaan, millaisia välineitä käytämme toimenpiteessä, osastonylilääkäri Juha Sinisalo Hyksistä sanoo.

Hän arvioi, että tulevaisuudessa 3D-tulostettuja sydämiä tarvittaisiin noin yksi kuukaudessa. Tekniikkaa käytetään suunnittelemaan toimenpiteitä sellaisille potilaille, joilla on hyvin poikkeava sydämen rakenne.

3D-tulosteita on aiemmin tehty Hyksissä muun muassa leukakirurgian tarpeisiin. Jatkossa sydämen 3D-tulosteita on tarkoitus tehdä yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme