Mainos
Mainos

40 prosenttia nokialaisista saa potkut

Nokian pääkonttorilla, Espoon Keilaniemessä, työntekijöiden tunnelmat ovat järkyttyneet. Vaikka Espoossa ei vielä tiedetä, kuinka moni irtisanotaan, määrä on joka tapauksessa kova.

– Irtisanottavaksi ilmoitettujen määrä tarkoittaa sitä, että neljäkymmentä prosenttia Suomen Nokian työntekijöistä saa potkut. Meille on luvattu tarkka määrä vasta ensi viikolla, sanoo luottamusmies Harri Määttänen, Nokian Espoon toimihenkilöiden luottamusmies.

– Nämä ovat shokeeraavia uutisia. On tässä käyty YT-neuvotteluja viime vuosina joka vuosi, mutta suuri määrä oli yllätys, Määttänen sanoo.

Luottamusmiehille on korostettu, että Nokialla on vain kaksi lukua; 3700 irtisanotaan Suomesta ja 10 000 maailmanlaajuisesti. Paikkakuntakohtaisia irtisanomislukuja työntekijät joutuvat odottamaan ensi viikkoon.

– Täällä Espoossa on vielä iso kysymys, kuinka lujaa se iskee, Määttänen sanoo.

Ainoa valopilkku on aiempien YT-neuvottelujen yhteydessä käyttöön otettu bridge-ohjelma, jossa irtisanottaville pyritään löytämään uusi työpaikka talon sisältä tai sen ulkopuolelta.

– Siitä olen kuullut yllättävän paljon hyvää. Ymmärtääkseni bridge-ohjelmassa on perustettu jo parisataa yritystä, joita Nokia on myös tukenut taloudellisesti, mikäli niiden liikeidea on ollut hyvä, Määttänen sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot