Mainos
Mainos

45 minuuttia: Hiustenvärjäyksestä sairaalahoitoon

Hiustenvärjäys on vienyt allergikkoja jopa sairaalahoitoon, kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Hiusvärien sisältämä PPD eli parafenyleenidiamiini on aiheuttanut joillekin käyttäjille rakkuloita, näppylöitä ja vieläkin voimakkaampia allergisia reaktioita. Ainetta tai sen johdannaisia käytetään lähes kaikissa teollisesti valmistetuissa kesto- ja kevytväreissä.

Tarkkaa tilastoa ongelmien määrästä Suomessa ei ole, mutta pelkästään Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen allergianeuvoja saa vuosittain satoja hiusväreihin liittyviä puheluja. Taustalla on hiusvärien käytön lisääntyminen.

PPD oli kielletty Suomessa Euroopan Unioniin liittymiseen asti, koska aine on lukuisissa tutkimuksissa todettu erittäin allergisoivaksi. EU-direktiivi kumosi kansalliset rajoitukset.

Maahantuojia edustava Teknokemian yhdistys vetoaa tuoreeseen tieteelliseen tutkimukseen, jonka mukaan hiusvärejä voi käyttää turvallisesti. Edellytyksenä on, että käyttöohjeita noudatetaan huolellisesti. Yhdistys korostaa, että vuosittain miljoonat ihmiset värjäävät hiuksensa ongelmitta.

Aiheesta lisää 45 minuuttia -ohjelmassa MTV3-kanavalla klo 20.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme