Mainos
Mainos

45 minuuttia: Hoivakoti rankaisi suihkukiellolla

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma perehtyi Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisille tehtyyn kanteluun, jossa kerrotaan vakavista puutteista yksityisessä hoivakodissa.

– Jos asukas käyttäytyi johtajan mielestä huonosti, niin sitten häntä rangaistiin. Se rangaistus oli aina pois sitten siitä pesusta. Meni parikin viikkoa, että hän ei päässyt suihkuun, kertoo hoivakodissa työskennellyt hoitaja.

– Kun asukkaalta evättiin suihkut 14 päiväksi, hän sai pahanlaatuisen ihottuman. Siitä johtaja syyllisti hoitajia, että hoitajat ei ole hoitaneet hyvin. Siitä jäi semmoinen totaalinen pahanolon tunne, kertoo toinen hoivakodissa työskennellyt hoitaja.

Rangaistuksia ei saa käyttää

Aluehallintoviraston mukaan asukkaita tai vanhuksia ei saa rangaista tai rajoittaa.

Hoitajien mukaan asukas menetti myös namipäivänsä samalla. He päivittelevät, että kukaan meistä ei halua, että omaa äitiä tai isää kohdeltaisiin näin.

– Asukasta rangaistaan siten, että hän menettää sen ainoan, mistä hän tykkää. Hän oli vielä hyvin tarkka puhtaudestaan, suree hoitaja.

Kumpikaan hoitaja ei pystynyt työskentelemään kyseisessä hoivakodissa.

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia vanhusten hoidosta? Lähetä meille kokemuksesitästä

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot