Mainos
Mainos

45 minuuttia: Japanin katastrofi lisäsi selvästi ydinvoimakielteisyyttä Suomessa

Suomalaisten ydinvoimakannat ovat kiristyneet selvästi Japanin tapahtumien myötä.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman teettämässä tutkimuksessa kysyttiin noin 2400 suomalaiselta, mitä he ajattelivat ydinvoimasta ennen Japanin tapahtumia ja niiden jälkeen.

Noin kolmannes vastaajista ilmoitti suhtautuneensa ydinvoimaan kielteisesti ennen katastrofia. Tapahtuneen jälkeen ydinvoimaan kielteisesti suhtautuvia on 46 prosenttia.

Myönteinen ydinvoimakanta on nyt 38 prosentilla vastaajista, kun ennen Japanin katastrofia tässä joukossa oli 44 prosenttia vastaajista.

Naiset ovat perinteisesti olleet miehiä ydinvoimakielteisempiä. Kriittisten naisten osuus kasvoi Japanin myötä entisestään. Peräti 66 prosenttia ilmoittaa suhtautuvansa nyt kielteisesti ydinvoimaan - miehistä näin ajattelee 27 prosenttia.

Epävarma kanta muuttui ydinvoimakriittisyydeksi

Tulosten tarkempi tarkastelu paljastaa, että osa vastaajista on hypännyt ydinvoimamyönteisestä leiristä ydinvoimakielteisten puolelle. Tälläisia henkilöitä on 12 prosenttia.

Vielä enemmän kriittisyyden lisääntyminen liittyy siihen, että yhä useammalla suomalaisella ylipäätään on nyt ydinvoimamielipide.

Sellaisista henkilöistä, joilla aiemmin ei ollut erityistä kantaa asiaan peräti 43 prosenttia ilmoittaa suhtautuvansa nyt torjuvasti ydinvoimaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme