Mainos
Mainos

45 minuuttia: Johan Bäckmanin väitöskirjan aineiston nähnyt vain hän itse

Venäläisten äitien puolustajana ja Suomen-vastaisen propagandan levittäjänä tunnetun dosentti Johan Bäckmanin akateemisesta urasta ei tiedetä juurikaan komealta kalskahtavia arvonimiä enempää.

Vuonna 2006 Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa hyväksytty väitöstutkimus pureutui itämafiaan.Keskeisimpiä lähteitä ovat anonyymit turvallisuusviranomaiset Suomessa, Venäjällä ja Virossa.

Keitä todella ovat nämä Bäckmanin väitöksen nimettömät viranomaislähteet, siitä ei kenelläkään tunnu olevan mitään käsitystä. Haastattelemalla kerätyn, poikkeuksellisen laajaksi kuvatun aineiston on nähnyt vain Bäckman itse. Hän kieltäytyy tutkimuseettisiin syihin vedoten kertomasta aineiston arkistoinnista ja säilytyksestä. Yli sadan turvallisuusviranomaisen anonyymia esiintymistä Bäckman perustelee herkällä aihepiirillä.

Keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin kirjaamojen mukaan Bäckman ei ole pyytänyt lupaa tutkimushaastatteluja varten.

Katso Tuula Malinin juttu (45 minuuttia 7.11.2012)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Jutusta poistettu kommentointimahdollisuus asiattomien viestien vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme