Mainos
Mainos

45 minuuttia: Kymmenillä turkistarhoilla vammautuneita ja hoitamattomia eläimiä

Turkistarhojen sairaita eläimiä ei läheskään aina hoideta tai lopeteta, kertovat eläinaktivistien uudet eri puolilla Suomea salaa kuvaamat videot.

Aktivistit kuvasivat kesän ja syksyn aikana salaa useilla kymmenillä turkistiloilla. Esimerkiksi silmätulehduksia oli lähes jokaisella kuvatulla tilalla. Kuvissa näkyy muun muassa jalkapuolia kettuja, raadeltuja minkkejä ja jäätyneitä vesikuppeja.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton toiminnanjohtaja Tuula Dahlman korosti 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa, että tarhoilla on aina sairaita eläimiä.

- Olennaista on, että näihin tapauksiin puututaan ja ne hoidetaan pois. Ja niin tehdään, Tuula Dahlman vakuutti esitellessään sertifioitua turkistarhaa medialle viime viikolla Kruunupyyssä.

Turkisalalla menee Suomessa paremmin kuin vuosiin. Nahkojen kysyntä kasvaa. Turkistuottajien kokonaismyynti oli päättyneellä tilikaudella lähes puoli miljardia euroa.

45 minuuttia tänään klo 20 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

Katso ennakkoon:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme