Mainos

45 minuuttia: Rädyn sihteeri Nesrin Can ulos AKT:sta

AKT ja Timo Rädyn sihteerinä toiminut Nesrin Can sopivat töiden loppumisesta.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n entisen puheenjohtajan Timo Rädyn sihteerin, Nesrin Canin, työt liitossa loppuivat viime vuoteen. Työsuhde lopetettiin yhteisellä sopimuksella. Sopimukseen kuuluu se, ettei kumpikaan sopimusosapuoli - Can tai liitto - kommentoi tehtyä sopimusta julkisesti. Sopimus tehtiin ennen kuin AKT:n uusi puheenjohtaja, Marko Piirainen aloitti työnsä joulukuussa.

Sitä, mitä Canin työn loppuminen tarkoittaa hänen vuokrasopimukselleen, voidaan vain arvella.

Vuokrasopimukset olivat yksi pääsyy Timo Rädyn erottamiseen kesällä. Timo Räty teki Nesrin Canille ja hänen äidilleen elinikäiset vuokrasopimukset AKT:n omistamiin asuntoihin. Sopimuksia pidettiin ammattiliitolle epäedullisina. Viime kesänä AKT arvioi, että asiasta oli koitunut liitolle satojentuhansien eurojen kulut.

Nesrin Canin Kalliossa sijaitsevan asunnon vuokra oli huomattavasti markkinavuokraa alhaisempi. AKT:n kesällä antamien tietojen mukaan Can maksoi noin 80 neliömetrin asunnosta vuokraa noin 800 euroa kuukaudessa. Markkinavuokra Helsingin kantakaupungissa sijaitsevasta asunnosta saattaisi olla jopa kaksinkertainen. Jos AKT:n omistama asunto vuokrataan henkilölle, joka ei ole työsuhteessa liittoon, voidaan asunnosta periä markkinavuokraa.

Sitä, ovatko Nesrin Can tai hänen äitinsä edelleen AKT:n vuokralaisia, liitto ei kommentoi. Uusi puheenjohtaja Marko Piirainen ei halunnut kommentoida 45 minuuttia -ohjelmalle mitään Timo Rädyn johtamiskaudella tapahtuneita asioita. Myöskään Cania ei tavoitettu kommentoimaan loppunutta työsuhdetta tai vuokrasopimuksia.

AKT:n uuden puheenjohtajan, Marko Piiraisen sihteerinä työskentelee Minna Viitamäki.

Asuntoasioiden lisäksi uuden johdon eteen tulee tänä vuonna vielä muita vanhan johdon aikaan tapahtuneita asioita. Tänä vuonna ratkaistavaksi tullee kaksi työpaikkakiusaamistapausta, joista ensimmäinen on jo edennyt syytteeseen työturvallisuusrikoksena. Hilkka Ahteen tapauksessa syyteharkinta on vielä kesken.

Myös Nesrin Can teki poliisille tutkintapyynnön työsyrjinnästä. Poliisi lopetti esitutkinnan asiassa viime syksynä.

(MTV3)

Katso Elisa Tikkasen juttu (45 minuuttia 16.1.2013)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot