Mainos
Mainos

45 minuuttia: Seksinostajat teinipoikien kimpussa netissä

Seksuaalirikostutkinnan laajoissa hyväksikäyttötapauksissa uhreina on ollut viime aikoina kyse pelkistä teini-ikäisistä pojista. Nuorimmat uhrit ovat olleet 13-vuotiaita.

Poikia jahtaavat aikuiset miehet lähettävät tyypillisesti jopa satoja viestejä samaan aikaan. Teineihin ollaan yhteydessä keskustelupalstojen ja kuvagallerioiden kautta. Tekijät myös soittelevat aktiivisesti nuorille.

Seksuaalirikostutkinnan mukaan osa pojista myös esiintyy esimerkiksi aikuisille homoseksuaaleille suunnatuilla keskustelupalstoilla täysi-ikäisinä. Vastuu on kuitenkin aina aikuisella.

Rikosjuttuihin liittyy yhä useammin erilaiset vastikkeet, joihin seksuaalipalveluita vaihdetaan. Pojat haluavat vastikkeeksi tavaraa, palveluita tai rahaa.

Hyväksikäytetyillä omat poikien ryhmät

Rikosuhripäivystys aloitti viime vuonna ensimmäiset hyväksikäytettyjen poikien ryhmät Turussa ja Helsingissä.

Poikien kynnystä hakea apua vaikeuttaa kuva vahvasta miehestä ja pelko homoseksuaaliksi leimautumisesta.

"Ikäsi ei este! " Mies, 49-vuotias

45 minuuttia -ohjelma nosti erityisesti poikiin kohdistuvan nettihoukuttelun esille ensimmäisen kerran puolitoista vuotta sitten. Silloin kerroimme Villestä, joka tapasi netissä miehen, jolla oli aina aikaa, kun hän pyysi. Hän sai mieheltä viinaa ja tupakkaa, mikä nosti hänet kaveripiirin suosioon.

45 minuuttia -ohjelman tuolloin tekemän nettitestin mukaan koehenkilömme ikä ei ollut useimmille miehille este tehdä erilaisia sopimattomia ja jopa törkeitä ehdotuksia.

Katso Raija Kantomaan juttu Nettipedofiilit poikien kimpussa (45 minuuttia 2.3.2011)

Tämän illan 45-minuuttia- ohjelmassa tuore raportti siitä, miten teinipoikia on onnistuttu houkuttelemaan seksuaalipalvelujen myymiseen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot