Mainos
Mainos

5 000 litraa maitoa maahan – pelastuslaitos raportoi vaarallisesta aineesta

Ei auttanut itku Pohjois-Savossa, kun maito oli maassa jo varhain perjantaiaamuna. Noin 5 000 litraa maitoa valui hiekkaan Kaatopaikantiellä 15 kilometrin päässä Kuopion keskustasta.

Vahinko sattui hiekkakentällä lähellä Heinälammin rinteen kaatopaikkaa. Raakamaitolastissa olleen täysperävaunullisen säiliörekan kuljettaja oli pysäyttänyt ajoneuvonsa ja ryhtynyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä siirtämään maitoa säiliöstä toiseen. Venttiili laukesi vielä tuntemattomasta syystä ja tuhansia litroja juomaa läikkyi maahan.

Pelastuslaitos tiedotti aluksi vaarallisen aineen onnettomuudesta. Päivystävä palomestari Petteri Hyrynen kuitenkin raportoi paikan päältä, ettei maito aiheuttanut vaaraa ympäristölle.

Pohjavesiin valuessaan vähäinenkin määrä maitoa voi pilata juomaveden. Hyrynen arvioi, että kaatunut maitomäärä oli ainakin tuhannen euron arvoinen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme