Mainos
Mainos

5-luokkalaisen äiti tyrmistyi koulun seksuaalikasvatuksesta – "Terveydenhoitaja toisti kaikki kiusaajien fraasit – jopa sanat homo ja lesbo naurattivat"

Viidesluokkalaisen translapsen äiti on pettynyt lapsensa saamaan sukupuoli- ja seksuaalikasvatukseen. 

Porvoolainen Riikka Aapalahti kertoo blogissaan, kuinka Hinthaaran koulun terveydenhoitajan pitämä oppitunti tuntui hänen lapsestaan hyvin ahdistavalta.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten yleistä kiusaaminen on kouluissa. Uutisjuttu maaliskuulta.

– Aikuinen ihminen oli toistanut kaikki ne kiusaajien hokemat fraasit koulun oppitunnilla, Aapalahti kirjoitti.

– Kotona hän oli tyhjä kuin puhkimennyt ilmapallo, Aapalahti kuvaili lapsensa tuskaa.

Lapsi jäi päiväksi pois koulusta

Lapsi kertoi Aapalahdelle terveydenhoitajan todenneen, että vain nainen ja mies voivat perustaa perheen ja harrastaa seksiä.

Terveydenhoitaja mainitsi valistuksessaan translapset, muttei selittänyt aihetta mitenkään.

– Hän ei pystynyt sanomaan sanaa "homo" tai "lesbo", koska molemmat sanat naurattavat häntä, Aapalahti kuvailee.

Opetus oli Aapalahden mukaan homofoobista, vaikka hän oli itse käynyt keskustelemassa aiheesta terveydenhoitajan kanssa etukäteen.

Aapalahden viidesluokkalaiselle translapselle tuli valistuksesta niin huono olo, että hän joutui olemaan seuraavan päivän poissa koulusta.

Äiti: Lestadiolaiset huono tekosyy

Terveydenhoitaja perusteli Aapalahden mukaan valistuksen sisältöä sillä, että koulussa on paljon vanhoillislestadiolaisia. Aapalahti ei osta selitystä.

– Juuri vanhoillislestadiolaisten lapset ovat puolustaneet lastani muiden lasten kiusaamiselta. He ovat ainakin meidän kylällä hirmuisen hyvin kasvatettuja.

– Käsittääkseni lestadiolaiset eivät ole kouluopetuksesta valittaneet. Se on ihan typerä tekosyy, Aapalahti tylyttää.

Aapalahti kritisoi Hinthaaran koulun terveydenhoitajaa myös siitä, että valistuksessa hyödynnettiin liian vanhoja oppimateriaaleja.

– Jos seksuaalikasvatusta annetaan lähes 20 vuotta vanhoilla materiaaleilla, mennään todella pahasti pieleen.

"Pyrimme selvittämään asian"

Hinthaaran koululta ei kommentoida tapausta.

Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalveluista todetaan MTV Uutisille yleisluontoisesti, että Porvoossa noudatetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa, johon kuuluvat viidesluokkalaisille suunnatut kouluterveydenhoitajan murrosikätunnit.

– Jos oppilaat tai vanhemmat eivät ole olleet tyytyväisiä toimintamme, pyrimme vanhempien kanssa selvittämään asian siten, että pääsemme kaikkien kannalta hyvään lopputulokseen, lapsi- ja perhepalveluista sanotaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme