Mainos
Mainos

50 000 litraa polttööljyä karkasi Kokemäenjokeen: "Täytön yhteydessä tapahtui inhimillinen virhe"

Satakunnassa Harjavallassa on valunut 50 kuutiota, eli 50 000 litraa kevyttä polttoöljyä valunut Kokemäenjokeen. Öljyä on joessa muutaman sadan metrin matkalla.

Etelä-Satakunnan pelastuslaitos on saanut vuotoalueen rajattua öljypuomein.

– Öljypuomi on levitetty koko joen yli poikittain. Se öljy, mitä on jäljellä joen pinnalla, kerätään talteen. Tällä ilmalla sitä vielä myös vähän haihtuu, kertoo päivystävä palomestari Timo Lehtonen.

Öljyä pääsi Harjavallan viemäriverkostoon ja sieltä edelleen jokeen inhimillisen erehdyksen vuoksi.

– Viime yönä Harjavallan keskustan alueelle tuotiin öljykuorma ja täytön yhteydessä on tapahtunut inhimillinen virhe ja öljy pääsi valumaan Harjavallan viemäriverkkoon, jonka kautta edelleen Kokemäenjokeen, kertoo Porin Energian energiayksikön johtaja Timo Mäki.

Mäki kertoo, että tutkimukset tilanteen selvittämiseksi jatkuvat, jotta vastaava ei enää pääsisi tapahtumaan. Kevytpolttoöljy on haitallista etenkin vesistöjen pieneliöille.

– Kyllä tämä vesistöjä likaa, mutta ei ole niin haitallista kuin raskaspolttoöljy, sanoo Mäki. 

Myös pelastuslaitokselta rauhoitellaan tilannetta.

– Koska tämä öljy on niin paljon vettä kevyempää, se on veden pinnalla. Ja jos se menee sekaisin veden kanssa, se nousee sieltä äkkiä takaisin pintaan, kertoo Lehtonen.

Öljyä saattaa olla valunut pahimmillaan jokeen täysperävaunullisen rekan verran ja pelastuslaitokselta kerrotaan, että puhdistustyöt jatkuvat aina huomiseen asti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme