Mainos
Mainos

63 % aikoo äänestää eurovaaleissa

Kansalaisista 63 % aikoo tuoreen tutkimuksen mukaan äänestää eurovaaleissa. Ennakoitu äänestysprosentti on sama kuin elokuussa tehdyssä vastaavassa tutkimuksessa. Taloustutkimus haastatteli syys-lokakuun vaihteen aikoihin noin tuhatta kansalaista 82:lla paikkakunnalla.

Tutkimuksen mukaan kunnallisvaaleissa aikoo varmasti tai melko varmasti äänestää 70 % kansalaisista.

Varmimpia äänestysaikeistaan eurovaaleissa olivat ruotsalaisen kansanpuolueen kannattajat (87,4 pros.). Lähes yhtä varmoja olivat kokoomuksen (77,9) ja vasemmistoliiton kannattajat (78,5). Keskustan kannattajista varmoja äänestäjiä oli 65,2 prosenttia. Toimihenkilövastaajista 72,8 ilmoitti aikovansa äänestää, kun työväestössä varmoja äänestäjiä oli vain 52,2 prosenttia.

Tutkimuksen perusteella vilkkainta eurovaaleihin osallistuminen näyttää olevan Etelä-Suomessa, jossa äänestysvilkkaudeksi ennakoidaan 67,4. Pohjois-Suomessa se jää tutkimuksen perusteella 58,8 prosenttiin ja Keski-Suomessa 53 prosenttiin.

Tutkimus on tehty Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen toimeksiannosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme