Mainos
Mainos

70 miljoonan elvytyspotista puolet liikenteelle

Eduskunta lisää valtion ensi vuoden talousarvioon 70 miljoonaa euroa enimmäkseen työllistäviin ja elvyttäviin toimiin.

Hallituspuolueet ovat sopineet budjettiin tehtävistä muutoksista. Valtaosan potista saavat tienpito, rautatiet, joukkoliikenne ja saariston yhteysliikenne. Liikennesatsausten osuus lisäyksistä on yli 37 miljoonaa euroa.

Joukkoliikenteen kehittämiseen esitetään kolmen miljoonan euron lisäystä. Saastumista ja rehevöitymistä ehkäiseviin vesihuolto- ja ympäristötöihin lisätään yhteensä kahdeksan miljoonaa.

Työllisyyttä pyritään edistämään myös lisäsatsauksilla yritysten kansainvälistymisavustuksiin, maakuntien kehittämisrahaan ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjaamiseen. Erityisryhmien asuntotuotantoa pyritään vauhdittamaan korottamalla avustusvaltuutta 25 miljoonaa euroa.

Yliopistojen toimintamenoja korotetaan kolmella miljoonalla. Maakunnissa toimivat yliopistokeskukset saavat 500 000 euroa ja harjoittelukoulut kaksi miljoonaa.

Nuorten mielenterveyspalveluihin ja lapsiperheiden kotipalvelun järjestämiseen osoitetaan 3,2 miljoonaa euroa. Myös sotaveteraanien ja -invalidien kuntoutukseen ja nuorten mielenterveyspalveluihin lisätään molempiin 1,8 miljoonaa.

Hallituspuolueiden eduskuntakäsittelyssä tekemien lisäysten jälkeen valtion ensi vuoden talousarvioesitys alkaa olla lopullisessa muodossaan. Oppositio äänestyttää tavan mukaan joulun alla omista muutosehdotuksistaan sadoissa äänestyksissä, mutta niissä muutoksia budjettiin ei enää tule.

Lisää elvytystoimia on luvassa jo tammikuussa. Silloin hallitus antaa vuoden ensimmäisen lisäbudjetin, jota on kuukausikaupalla aikaistettu. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on kertonut sen olevan kokoluokaltaan enintään 100 miljoonaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme