Mainos
Mainos

8-vuotiaan surman lehtikirjoittelusta tehtiin kantelu

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on saanut kantelun lehtijutusta, jossa 8-vuotiaan tytön murhasta epäillyn isän nimi ja kuva julkaistiin.

7 päivää -lehti julkaisi viime viikon kansinumerossaan murhasta epäillyn isän nimen ja kuvan. Kannessa oli myös mainittu perheenjäsenen kommenttiin viitaten, että "isä oli juoppo pedofiili".

JS:n puheenjohtaja Risto Uimonen ei voi kuitenkaan vielä ottaa kantaa, tuleeko juttu JSN:n käsiteltäväksi. Hän mainitsee kuitenkin sitä, että näin arassa asiassa median on toimittava vastuullisesti.

– Voi olla, että kanteluita tulee lisääkin. Sosiaalisessa mediassa nimi ja kuva ovat levinneet. Journalistin ohjeet kertovat, että vastuullisia täytyy olla ja suurin osa mediasta on ollutkin, Uimonen totesi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hänen mukaansa lehdellä täytyy olla yhteiskunnallinen peruste, jos se on jutun tässä vaiheessa julkaissut isän nimen ja kuvan.

– Mikä se on? Toivottavasti lehdessä on pohdittu sitä irtonumeroiden myynnin lisäksi, Uimonen toteaa.

8-vuotiaan tytön isää ja tämän naisystävää epäillään murhasta.

Katso Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimosen haastattelu: (Huomenta Suomi 10.9.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme