Mainos
Mainos

"80 prosenttia suomalaisista huonossa kunnossa"

30 vuotta testauspäällikkönä Vierumäen urheiluopistolla työskennelleen Matti Heikkilän mukaan suomalaisten kuntotaso on hälyttävän heikko. Hänen arvionsa mukaan vain 20 prosenttia suomalaisista on hyvässä kunnossa.

– Pari vuotta sitten saavutettiin pohjakosketus. Nyt on sellainen tilanne, että ihmisten kunto ei laske eikä nouse, Heikkilä kertoi MTV3:n Studio55-ohjelmassa.

Hurraamista kansalaisten kunnossa ei siis ole, ja Heikkilän mukaan nykytilasta ei ole varaa laskea piiruakaan.

– Ihmiset eivät jaksa tehdä enää kahdeksan tunnin työpäiviä, jos kuntotaso tästä laskee. Sairauspoissaolot vain lisääntyvät ja jäädään ennenaikaisesti eläkkeelle.

Heikkilän arvion mukaan vain 20 prosenttia suomalaisista läpäisee hyvän kunnon riman.

– Kehityssuunta on ollut se, että hyväkuntoisten ryhmä pienenee, ja sen sisällä alkaa olla yhä kovakuntoisempia. Loput 80 prosenttia kaipaa selvästi parannusta kuntoonsa.

Huono kunto näkyy Heikkilän mukaan passivoitumisena. Ihmiset vetäytyvät kodin seinien sisäpuolelle.

– Ei jakseta käydä teatterissa tai kutsua ystäviä kylään, vaan kaiket illat vain tuijotetaan telkkaria.

Heikkilällä on myös helppo lääke työssä jaksamiseen, sekä työtehonkin kasvattamiseen.

– Jos on ennen lounasta hyvää aikaa, käy tekemässä kevyen lenkin, käy suihkussa, ja tulee jatkamaan työpäivää sen jälkeen. Väitän, että iltapäivän tulokset työssä ovat ihan eri luokkaa sen liikuntahetken jälkeen, Heikkilä sanoi puolestaan MTV3:n Uutisille.

Lue Heikkilän haastattelu kokonaisuudessaan sekä katso video Studio55-ohjelman sivuilta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme