Mainos

800 linja-autovuoroa uhkaa lopetus

Valtiovarainministeriö esittää, että joukkoliikenteen tukea vähennettäisiin ensi vuonna noin kahdella miljoonalla eurolla nykyisestä noin 80 miljoonasta eurosta.

Liikenne- ja viestintäministeriö sen sijaan ehdottaa joukkoliikenteen tukeen runsaan kahdeksan miljoonan euron lisäystä.

Joukkoliikenteen tuen vähentäminen koituisi erityisesti maaseudun tappioksi. Ylitarkastaja Marcus Merin liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoo, että valtiovarainministeriön esitys merkitsee toteutuessaan, että arviolta 800 linja-autovuoroa lopetettaisiin.

Lääninhallitukset joutuisivat jättämään uusimatta linja-autopalveluiden ostosopimuksia sitä mukaa, kun ne loppuvat.

-Tämä johtaa alueelliseen epätasapainoon, koska liikennepalvelut poistuvat ikään kuin sattumalta, riippuen siitä, missä sopimukset milloinkin ovat umpeutumassa, Merin sanoo.

Lapin osalta tilanne näyttää erityisen pahalta, sillä läänin kaikki ostoliikennepalvelun sopimukset päättyvät tämän vuoden lopussa.

Liikenne- ja viestintäministeriön joukkoliikenteen tuet eivät koske pääkaupunkiseudun, Turun eivätkä Tampereen sisäistä liikennettä.

Tiehallinto pettyi ensi vuoden tiebudjettiin

Tiehallinto on pettynyt siihen, että valtiovarainministeriön esittämä ensi vuoden tiebudjetti riittää vain teiden päivittäiseen hoitoon ja ylläpitoon. Tieverkon kunnon huononeminen voidaan pysäyttää, mutta rahaa uusiin tieinvestointeihin jää aikaisempaa vähemmän.

Tiehallinnon arvion mukaan perustienpidon rahoitustaso tulisi nostaa pysyvästi vähintään 710 miljoonaan euroon. Valtiovarainministeriö olisi valmis varaamaan siihen 604 miljoonaa euroa.

Tiehallinto on huolissaan siitä, että tieverkon ylläpidosta ja peruskorjauksista on tingitty 90-luvun puolivälistä lähtien yhteensä 450 miljoonaa euroa.

Päällystettyjen teiden huono kunto lisää Tiehallinnon mukaan vuotuisia ylläpitokustannuksia 30 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.