Mainos
Mainos

9.8.1985 Mikkelin järkyttävä panttivankidraama kärjistyy pakoauton räjähdykseen

Helsingin Jakomäen pankkiryöstöstä alkanut ns. Mikkelin panttivankidraama ja pakoauton räjähdys ovat 1980-luvun mieleenpainuvimpia uutiskuvia.  

Ryöstäjä otti pakoautoon panttivangeiksi kaksi ryöstämänsä pankin virkalijaa sekä yhden asiakkaan. Poliisi saartoi auton Mikkelin torille ja yritti neuvottella kaapparin kanssa.

Aamuyöllä kaappari uhkasi räjäyttää auton, jos poliisi ei päästä sitä lähtemään. Poliisi kehotti panttivankeja poistumaan autosta ja pankkivirkalijat pääsivät ulos juuri ennen kuin auto räjähti. Räjähdys surmasi kaapparin ja yhden panttivangin, lisäksi 15 ihmistä loukkaantui. 

Poliisi oli ampunut autoa kohti juuri ennen räjähdystä, mikä herätti paljon keskustelua, aiheuttivatko poliisin luodit räjähdyksen ja kahden ihmisen kuoleman. Myöhemmin selvisi, että kaappari oli laukaissut dynamiittipanoksen vajaa kaksi sekuntia poliisin ensimmäisen laukauksen jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme