Mainos
Mainos

9-vuotiaan neuvokkuus saattoi estää ison palon Turussa – "Fiksusti toimittu"

9-vuotiaan neuvokkuus saattoi estää ison palon syttymisen Turussa iltapäivällä. Turun hätäkeskus sai ilmoituksen hellalle kärähtäneestä tavarasta iltapäivällä Ylioppilaskylän kaupunginosassa. 

Paikalle lähetettiin useampi pelastuslaitoksen yksikkö.

 – Keskisuurena hälytyksenä se lähti eli paikalle meni viidestä kuuteen yksikköä, päivystävä palomestari Mika Lankinen kertoo MTV Uutisille.

Kun pelastuslaitos pääsi paikalle palo oli saatu jo sammutettua naapurin toimesta.

Lankinen kertoo, että 9-vuotias oli toiminut käräyämisen huomattuaan nopeasti ja huutanut apua naapurista. Poika perheineen oli muuttanut taloon vasta muutamia päiviä sitten.

– Pelastuslaitoksen tullessa paikalle, poika oli jo naapurissa. Palomiehet hakivat sisältä perheen kaksi kissaa. Tämän jälkeen asuntoa vielä tuuletettiin. Poika oli luonnollisesti vähän järkyttynyt tapahtumista. Poliisi vei hänet äitinsä työpaikalle.

Hellalle oli jostain syystä jäänyt tavaraa, joka oli alkanut kärytä, kun hella oli vielä tuntemattomasta syystä kytkeytynyt päälle.

– Kehuimme kovasti poikaa. Se oli fiksusti toimittu. On tärkeää opettaa lapsille jo varhain, miten tulee tällaisissa tilanteissa toimia. 

– Haluaisin myös muistuttaa, että ihmiset tarkistaisivat, että palovaroittimet ovat kunnossa, Lankinen jatkaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme