Mainos
Mainos

9-vuotias turkulaistyttö pelasti kotinsa ja lemmikit tulipalolta – palomestari: "Monen aikuisen toiminta kalpenee tähän verrattuna"

Yhdeksänvuotias tyttö pelasti kotinsa, lemmikkinsä ja itsensä tulipalolta tänään Turussa.

Tyttö oli tullut iltapäivällä koulusta kotiin ja päättänyt laittaa itselleen mikrossa välipalaa. Jostain syystä mikro oli kuitenkin syttynyt tuleen.

– Tyttö oli havainnut sen ja toiminut esimerkillisesti: peittänyt sammutuspeittimellä mikron, päivystävä palomestari Vesa Halonen kertoi MTV Uutisille.

Halonen kehuu tyttöä vuolaasti koko haastattelun ajan. Mikro oli ollut keittiökaapin sisällä, joten Halosen mukaan tyttö oli tehnyt "huikean suorituksen" saadessaan peitettyä sen niin hyvin.

Tytölle oli kuitenkin jäänyt epäilys, ettei ollut saanut paloa sammumaan, joten hän poistui rakennuksesta ja soitti hätäkeskukseen.

"Oli hieno päästä kehumaan, että 9-vuotias oli toiminut näin mallikkaasti"

Kun pelastuslaitos saapui pihaan, tyttö ohjasi heidät oikeaan kohteeseen ja kertoi, että sisällä on vielä kaksi kissaa ja koira. 

– Ensin otettiin koira haltuun ja sitten tarkastettiin kohde. Tulipalo oli sammunut, mahdollisesti juuri sammutuspeitteen avulla.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi mikron ulos siirtäminen ja rakennuksen tuulettaminen.

Pihalla ollessaan tyttö oli soittanut vanhemmilleen, jotka saapuivat lapsen ollessa ensihoidon tarkastuksessa.

– Oli hieno päästä kehumaan, että 9-vuotias oli toiminut näin mallikkaasti. Monen aikuisen toiminta kalpenee tähän verrattuna. Tytön toiminta on ollut päämäärätietoista ja kylmähermoista.

Vielä ensihoidossa tyttö kantoi huolta lemmikeistä

Tyttö oli vielä ensihoidon tarkastuksessa kantanut huolta perheen lemmikkieläimistä. Hän huojentui, kun hänelle käytiin kertomassa, ettei mitään hätää ollut.

Halonen osoittaa isot kiitokset tytölle tämän toiminnasta sekä hänen vanhemmilleen, joiden kanssa paloturvallisuutta on käyty läpi.

Hän myös lisää, että Suomessa yleisesti ottaen paloturvallisuutta ja onnettomuustilanteita käydään hyvin läpi kouluissa.

– Olen 20-vuotta näissä hommissa ollut, enkä ole aiemmin nähnyt noin nuoren toimivan näin, Halonen kertoo.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme