Mainos
Mainos

Aalto-korkeakoulusäätiölle vaikutusvaltainen hallitus

Aalto-korkeakoulu on saamassa nimekkään johdon. Korkeakoulun säätiön seitsenhenkiseen hallitukseen on ehdolla pelkästään tohtoreita tutkimuksen ja elinkeinoelämän huipulta.

Helsingin kauppakorkeakoulun, Taideteollisen korkeakoulun ja Teknillisen korkeakoulun muodostaman Aalto-korkeakoulusäätiön seitsenhenkinen hallitus on tarkoitus nimetä loppuviikosta.

Säätiön hallituksen muodostaisivat toimitusjohtaja Matti Alahuhta, Bostonin yliopiston rehtori Robert A. Brown, toimitusjohtaja Anne Brunila, professori Bengt Holmström, professori Marja Makarow, professori Saku Mantere ja johtaja Anna Valtonen. Hallituksen kaikilla jäsenillä on tohtorin tutkinto.

Valtioneuvosto nimeää hallituksen jäsenistä viisi ja elinkeinoelämän edustajat kaksi.

Elinkeinoelämän perustajajäsenet ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK ovat päättäneet nimetä säätiön hallitukseen Brunilan ja Holmströmin, ja muiden osalta valinta tapahtunee valtioneuvostossa tällä viikolla.

Valtioneuvoston nimeämät jäsenet ovat pääsääntöisesti korkeakoulujen hallitusten, henkilöstöjärjestöjen ja ylioppilaskuntien ehdottamia.

Säätiön hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran perjantaina, jolloin se valitsee keskuudestaan puheenjohtajan.

Nimettävä hallitus päättää muun muassa säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Uusi yliopisto aloittaa toimintansa elokuussa 2009, ja Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun toiminta siirtyy kokonaisuudessaan säätiön toiminnaksi vuoden 2010 alussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme