Mainos
Mainos

Aalto-satelliitti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen

Opiskeilijoiden rakentama Aalto-1-satelliitti laukaistiin kiertoradalle hieman ennen kello seitsemää Suomen aikaa. Laukaisu tehtiin intialaisesta Satish Dhawan -avaruuskeskuksesta.

– Vuosien työntulos on nyt kiertoradalla. Toivottavasti saamme pian yhteyden sateliittiin ja voimme aloittaa tieteelliset mittaukset, sanoo projektin vetäjä, apulaisprofessori Jaan Praks.

Sateliitti vie avaruuteen suomalaista huipputekniikkaa, kuten spektikameran, säteilyilmaisimen ja plasmajarrun, jonka tavoitteena on avaruusromun vähentäminen.

Satelliitin aivot eli päätietokone välittää kaiken tarvittavan tiedon avaruudesta Otaniemen maa-asemalle.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, satelliitti avaa antennit ja valmistautuu yhteydenottoon jo puolen tunnin kuluttua irrotuksesta. Ensimmäinen lento Suomen yli tapahtuu aamupäivällä. Paljain silmin satelliittia ei näe, mutta radioamatöörit pystyvät seuraamaan satelliittia omilla radiolaitteistoillaan, Jaan Praks kertoo tiedotteessa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme