Mainos
Mainos

Aalto-yliopisto putosi 500 parhaan korkeakoulun listalta

Maailman 500 parhaan yliopiston ranking-listalle mahtuu tänä vuonna viisi suomalaista opinahjoa. Määrä väheni viime vuodesta yhdellä, kun Aalto-yliopisto putosi joukosta.

Shanghain Jiaotong-yliopiston koostama lista panee korkeakoulut järjestykseen muun muassa Nobel-palkintojen, tutkijoiden siteerausten sekä tutkijoiden Nature- ja Science-lehtiin kirjoittamien artikkelien määrän perusteella. Se painottaa voimakkaasti luonnontieteitä, eikä huomioi ollenkaan humanistisia tieteitä, mikä on herättänyt kritiikkiä eurooppalaisissa yliopistoissa.

Listan yläpään miehittivät jälleen amerikkalaiskoulut, jotka valtasivat 17 paikkaa 20 kärjestä. Ykkösenä oli Harvard, toisena Stanford ja kolmantena Massachusettsin teknillinen korkeakoulu MIT. Amerikkalaisten rintaman rikkoivat vain kolme brittiläistä yliopistoa, Cambridge (5.), Oxford (10.) ja Lontoon UCL (20.).

Suomalaisyliopistoista paras oli jälleen Helsingin yliopisto sijalla 74. Oulun ja Turun yliopistot olivat sijoilla 301-400 sekä Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistot sijoilla 401-500.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme