Mainos
Mainos

"Natoon ei liitytä salaa tai puolivahingossa"

Suomen ja Ruotsin isäntämaasopimus Naton kanssa ei tarkoita asiantuntijan mukaan esiastetta varsinaiselle Nato-jäsenyydelle.

– Natoon ei liitytä puolisalaa tai vahingossa. Se on pitkä prosessi, eikä sitä tule lähiaikoina tapahtumaan, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola MTV:n Seitsemän uutisissa.

Isäntämaasopimus tarkoittaa Aaltolan mukaan lähinnä sujuvuuden lisäämistä.

– Kyse on siitä, että kootaan paljon pieniä, teknisiä asioita yhteen, jotta asiat sujuisivat tulevaisuudessa paremmin. Eli sillä ei ole sen suurempaa merkitystä.

Obaman vierailulla symbolinen merkitys

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman vierailua odotetaan Virossa innolla. Vierailulla on ohjelmajohtaja Mika Aaltolan mukaan suuri symbolinen merkitys virolaisille.

– Virolaiset ovat perustaneet koko ulko- ja turvallisuuspolitiikkansa siihen, että hädän hetkellä heitä autetaan.

– He ovat olleet mukana kaikissa keskeisissä Nato-operaatioissa maailmalla ja tässä on sitten lunastuksen paikka, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme