Mainos
Mainos

Aamulehti: Aseluvan voi saada heti hoidosta päästyään

Poliisit kritisoivat aselakiin yksityisyydensuojan takia jätettyjä porsaanreikiä, kertoo Aamulehti.

Henkilö voi saada aseluvan, vaikka lääkäri olisi aiemmin arvioinut hänen olevan aseen kanssa vaarallinen ja tehnyt ilmoituksen poliisille.

Kesäkuussa voimaan tulleen lain mukaan lääkärin pitää ilmoittaa poliisihallitukselle potilaasta, joka ei ole sopiva pitämään hallussaan ampuma-asetta. Poliisihallitus tarkistaa, onko hänellä aselupaa.

Laki kuitenkin kieltää lääkäreiden ilmoitusten tallentamisen. Jos aselupaa ei ole, ilmoitus hävitetään heti. Jos henkilö tämän jälkeen hakee ensimmäistä aselupaansa, paikallispoliisi ei saa tietää aiemmin tehdystä ilmoituksesta.

Poliisihallituksen mukaan lääkärit ovat tehneet poliisille ilmoituksen potilaastaan helmikuun alun jälkeen 326 kertaa. Ilmoituksista 26 tapauksessa henkilöltä on löytynyt aselupa.

Asia oli lehden mukaan tiedossa jo lain valmistelijoilla. Hallituksen esityksessä tallentamisen pois jättämistä perusteltiin aserekisterin puutteilla ja yksityisyydensuojalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme