Mainos
Mainos

Aamulehti: Grahn-Laasosesta uusi opetusministeri

Nykyisestä kokoomuksen ympäristöministeristä Sanni Grahn-Laasosesta on tulossa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen uusi opetus- ja kulttuuriministeri, kertoo Aamulehti.

Hallituksen salkkujaossa opetus- ja kulttuuriministerin tontti jaettiin kokoomukselle, lehti kertoo.  

Aamulehden mukaan useamman lähteen varmistama tieto kertoo, että Grahn-Laasonen saa hoidettavakseen ison 6,9 miljardin euron ministeriön, joka vastaa koulutuksesta ja kulttuurista.  

Kulttuuri tulee olemaan Sipilän hallituksen yksi kärkihankkeista ja miljardien säästövaatimuksista huolimatta kulttuurikenttään ei suoranaisesti ole hallitusohjelmassa kohdistumaan leikkauksia.  

Grahn-Laasonen aloitti Alexander Stubbin (kok.) hallituksessa ympäristöministerinä viime syyskuussa, kun vihreät lähtivät hallituksesta ja samalla Ville Niinistöltä (vihr.) jäi ministeripaikka auki.  

Grahn-Laasonen on valittu eduskuntaan vuonna 2011. Hän on jo pitkään ollut puolueen puheenjohtajan Stubbin luottohenkilöitä.  

Koko hallitusohjelma ja salkkujako kerrotaan kello 14 alkavassa tiedotustilaisuudessa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme