Mainos
Mainos

Aamulehti: Kiinnostavuus painaa palkkaa enemmän työelämässä

Suomalaiset nostavat työn kiinnostavuuden työelämän tärkeimmäksi asiaksi, selviää Aamulehden teettämästä kyselystä. Työn kiinnostavuutta pidetään selvästi tärkeämpänä kuin esimerkiksi palkan suuruutta tai etenemismahdollisuuksia. Myös mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön nousee palkkaa tärkeämmäksi.

Rahan merkitys kuitenkin korostuu, kun rinnakkain ovat lisäpalkka ja vapaa-aika. Tutkimuksen mukaan 55 prosenttia suomalaisista ottaisi mieluummin enemmän palkkaa kuin vapaa-aikaa.

Rahan ja vapaa-ajan arvottaminen eroaa jonkin verran, kun tarkastellaan vastaajien puoluekantoja. RKP:n kannattajista 71 prosenttia, SDP:n 63 prosenttia ja kokoomuksen kannattajista 62 prosenttia ottaisi ennemmin lisää rahaa kuin vapaa-aikaa.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi lokakuun alkupuolella 1300 suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot