Mainos
Mainos

Aamulehti: KRP-johtaja palauttaisi kyläpoliisit maaseudulle

Keskusrikospoliisin johtaja Rauno Ranta ehdottaa kyläpoliisien tuomista takaisin pienille paikkakunnille, kirjoittaa Aamulehti. Kyläpoliisit vastaisivat alueen turvallisuudesta.

-Ennen vanhaan tien päässä oli kyltti, jossa luki poliisi. Sieltä oli helppo hakea apua ja ihmiset oppivat tuntemaan oman alueensa poliisimiehen, Ranta muistelee.

Ranta uskoo kyläpoliisimallin tuovan säästöjä, koska poliisiasemia tarvittaisiin vähemmän. Kodissaan työtä tekevä poliisi raportoisi internetin välityksellä suuremmalle yksikölle.

Ehdotuksen taustalla on poliisin resurssipula, jonka vuoksi maaseudulla poliisipartiota voi joutua odottamaan jopa toista tuntia.

Mallin ongelmia olisivat yksin toimivan poliisin turvallisuus ja miehistön houkutteleminen töihin syrjäiselle paikkakunnalle.

Ranta huomauttaa, että kyläpoliisimalli olisi vähiten huono ratkaisu resurssipulassa.

-Työ on sosiaalinen tapahtuma ja monet poliisityöt hoituisivat paremmin tiimityöllä. Mutta tähän olemme menossa, jos väki vähenee.

(MTV3 - STT - Aamulehti)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme