Mainos
Mainos

Aamulehti: Lapsityöhön hakenut rikostaustaisia

Lasten parissa työskentelyyn on hakenut useita rikostaustaisia henkilöitä.

Tämän vuoden aikana lapsityöhön on hakenut 39 huumausaine-, seksuaali- tai väkivaltarikokseen syyllistynyttä henkilöä, kertoo Aamulehti. Vuoden alussa voimaan tullen uuden lain myötä lasten pariin pyrkivien työntekijöiden pitää todistaa työnantajalle, etteivät ole syyllistyneet kyseisiin rikoksiin. Eniten rekistereissä on merkintöjä huumerikoksista.

Oikeusrekisterikeskuksessa on ollut elokuussa vilkasta. Kuun alkupuolella rikosrekisteriotepyyntöjä on tullut päivittäin 600-700 kappaletta. Kaikkiaan tämän vuoden aikana on keskukseen tullut 40 000 rikosrekisteriotepyyntöä.

Lailla halutaan työministeriön mukaan antaa työnantajalle yksi elementti lisää arvioida työntekijän soveltuvuutta lapsityöhön. Lailla nähdään olevan myös ennalta ehkäisevä vaikutus. -Jos ihmisellä on rekisterissä tällaisia rikoksia, ei hän laita hakupapereita, ministeriön vanhempi hallitussihteeri Päivi Kantanen toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot