Mainos
Mainos

Aamulehti: Ruotsissa työskennelleille tarjolla huimasti eläkkeitä

Suuren muuttoaallon aikana Suomesta Ruotsiin lähtenyt työvoima alkaa olla eläkeiässä.

Ruotsista saatavien eläkkeiden määrän uskotaan kasvavan lähivuosina Suomessa, kirjoittaa Aamulehti. Hakija on todennäköisesti oikeutettu saamaan Ruotsista eläkettä, jos on asunut maassa vähintään vuoden tai verotettuja ansioita on riittävästi.

Viime vuonna Suomesta lähetettiin EU- tai ETA-maihin suunnattuja eläkehakemuksia 8170 kappaletta. Niistä noin kolme neljännestä meni länsinaapuriin.

Osastopäällikkö Outi Lehmus Eläketurvakeskuksesta kertoo, että hakemusten määrän odotetaan lähtevän lähivuosina hurjaan nousuun. Tämä johtuu siitä, että suuren muuttoaallon aikana Suomesta Ruotsiin lähtenyt työvoima alkaa vähitellen olla eläkeiässä.

Ruotsissa ansioihin tai asumiseen perustuvaa eläkettä kertyy niiltä vuosilta, jolloin henkilö on ollut 16-64 vuoden ikäinen.

Ruotsissa työeläkettä on mahdollista saada myös vuotta lyhyemmästä ajasta, jos hakijan tulot ovat ylittäneet vuosittain tarkistettavan rajan. Esimerkiksi kuluvana vuonna verotettavaa tuloa täytyy olla 1823 euroa, jotta siitä kertyisi eläkettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme