Mainos
Mainos

Aamulehti: S-ryhmä tarjoaa alennuksia poliitikoille

Osa S-ryhmän osuuskaupoista tarjoaa etuja ja alennuksia poliitikkojen perheille, kertoo Aamulehti. Etuihin ovat kuuluneet esimerkiksi kolmen prosentin alennus ruuasta ja viidentoista prosentin alennus käyttötavaroista.

S-ryhmän henkilöstöeduista nauttivat hallintoneuvostojen luottamushenkilöt. Heidän joukossaan on useita kansanedustajia ja kunnallispoliitikkoja.

Aamulehden selvityksen mukaan ainakin Turussa ja Helsingissä henkilöstöetuja jaetaan kuitenkin myös luottamushenkilöiden perheenjäsenille. Esimerkiksi HOK-Elannon hallintoneuvostossa istuvat muun muassa kansanedustajat Ben Zyskowicz (kok.) ja Tapani Mäkinen (sd.) sekä Pornaisten kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Kuisma (sd.). Myös Turun osuuskaupan hallintoneuvostossa on useita kunnallispoliitikkoja.

SOK:n maine ja vastuullisuus -ryhmän viestintäpäällikön Kai Ovaskaisen mukaan perheille henkilöstöetuja antavat osuuskaupat toimivat vastoin yhtymän ohjeistuksia. S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sen sijaan sanoo Aamulehdelle, että osuuskaupat päättävät itsenäisesti, ketkä henkilöstöetujen pariin kuuluvat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme