Mainos
Mainos

Aamulehti: Sähköiset ylioppilaskokeet ehkä 2016

Suomi aikoo siirtyä sähköisiin ylioppilaskokeisiin muutaman vuoden kuluttua, kertoo Aamulehti.

Sähköisiä kokeita on kaavailtu vuodelle 2016. Aikataulusta päätetään alkuvuodesta.

Ylioppilastutkintolautakunnassa on jo valmisteltu sähköisiä ylioppilaskokeita yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Muun muassa opettajien jatkokoulutuksen tarve on selvitettävä.

Ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2016 vain osa kokeista tehtäisiin sähköisesti. Koska ylioppilaskokeiden on oltava kaikille samat, kokeillaan sähköistä ylioppilaskoetta todennäköisesti ensimmäiseksi valinnaisissa aineissa.

Koko tutkinto on tarkoitus saada sähköiseksi vuoteen 2019 mennessä. Sähköisessä kokeessa pääosassa ovat tiedonhaku ja soveltaminen perinteisen yksittäisten tietojen ja taitojen testaamisen sijaan. Se, käytetäänkö konetta vain kirjoittamiseen vai myös tiedonhakuun, riippuu koetehtävästä.

Esimerkiksi Tanskassa päättökokeet on tehty tietokoneilla jo 1990-luvulta asti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot