Mainos
Mainos

Aamulehti: Sähkölinjoja reunustavia puita saisi kaataa ilman lupaa?

Energiateollisuus haluaisi verkonhaltijalle oikeuden harventaa sähkölinjojen ympärillä kasvavia puita ilman maanomistajan lupaa. Suurin osa sähkökatkoksista johtuu linjoille kaatuneista puista. Metsänhoitoyhdistykset eivät pidä ehdotuksesta.

Sähkölinjoja reunustavaa metsää saattaa olla lähivuosina mahdollista harventaa ilman metsänomistajan lupaa, kertoo Aamulehti. Energiateollisuus on alustavasti neuvotellut Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n kanssa uudesta johtokäytäväsopimuksesta.

Suurin osa sähkökatkoksista aiheutuu linjojen päälle kaatuneista puista, mikä aiheuttaa sähköyhtiöille miljoonien eurojen tappiot vuosittain.

Sähköyhtiöt saisivat harventaa sähkölinjoja reunustavia metsiä, mutta eivät kuitenkaan saisi mennä johtoaukean ulkopuolelle kuin hätätapauksessa.

- Säännöstöä voisi uudessa sopimuksessa tarkentaa niin, että verkonhaltijalla olisi oikeus ja maanomistajalla velvollisuus hoitaa reuna-aluetta paremmin, johtaja Kenneth Hänninen Energiateollisuudesta sanoo.

Hänninen kertoo, että MTK on alustavissa neuvotteluissa suhtautunut hankkeeseen myönteisesti. Hänen mukaansa sopimusta ei ole kuitenkaan vielä uusittu, koska osapuolet odottavat kauppa- ja teollisuusministeriön sähkönjakelun turvaamista pohtivan työryhmän lausuntoa.

Metsänhoitoyhdistykset eivät ole lämmenneet Energiateollisuuden kaavailuille. He pelkäävät, ettei sähköyhtiöllä ole varaa maksaa kunnon korvauksia kaadetuista puista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot