Mainos
Mainos

Aamulehti: Työuria on jo pidennetty loppupäästä

Työurat ovat jo pidentyneet loppupäästä, kirjoittaa Aamulehti.

Lehden mukaan 55—64-vuotiaita on töissä enemmän kuin koskaan. Tilastokeskuksen työllisyystilastoista ilmenee, että työllisyysaste on noussut vuosi vuodelta jo yli 15 vuoden ajan.

Vuonna 1995 töissä oli vain kolmasosa ikäluokasta, nyt jo yli puolet. Tilastoissa näkyy myös naisten lisääntynyt työssäkäynti.

Suomalaiset ovat siis pidentäneet työuraansa loppupäästä jo ennen keskustelua eläkeiän nostamisesta, lehti kirjoittaa.

Aamulehden haastatteleman Eläketurvakeskuksen toimitusjohtajan Jukka Rantalan mielestä kehityssuunta on hyvä, mutta se ei riitä.

—Kun elinikä pitenee, myös työuran täytyy pidentyä edelleen, Rantala sanoo lehdelle.

Rantalan mielestä keskimääräisen eläkkeellejäämisiän pitää nousta kahdella vuodella 15 vuoden päästä. Nykyään eläkkeellejäämisikä on Rantalan mukaan 60,4 vuotta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot