Mainos
Mainos

Aamuposti: Lasten akku loppui – VR katsoi liputtomiksi ja heitti junasta sateeseen

Jyväskylästä äitinsä luokse Jokelaan matkalla olleet lapset heitettiin junasta pimeään ja sateiseen iltaan, koska heidän lippunsa oli sammuneessa matkapuhelimessa, kertoo paikallislehti Aamuposti.

Tapaus sattui viime perjantaina. 13-vuotias poika ja 7-vuotias tyttö vaihtoivat junaa Tampereella ja sen jälkeen Riihimäellä. Sieltä he ottivat iltaseitsemän jälkeen paikallisjunan.

Lasten piti olla Jokelassa klo 19.30. Isä kertoi Aamupostin mukaan asiasta Facebookissa näin:

– Olin ostanut lapsille junaliput VR:n verkkokaupasta ja tilannut liput omaan sähköpostiini sekä pojan puhelimeen. Lasten matka oli sujunut mukavasti, mutta Riihimäellä pojan puhelimesta oli loppunut akku.

– Konduktööri oli Riihimäeltä lähdön jälkeen tullut tarkastamaan matkalippuja, mutta poikani ei em. syystä ollut kyennyt lippua esittämään, jolloin konduktööri oli määrännyt lapset poistumaan junasta Hyvinkäällä kylmään, pimeään ja sateeseen.

VR:n lähiliikennejohtaja Topi Simola sanoo Aamupostille, että asiassa tapahtui "järkyttävä virhe" ja konduktöörin "täydellinen harkintakyvyn pettäminen".

– Olen itse laittanut isälle jo pahoittelusähköpostin, jossa myös pyydän hänen puhelinnumeroaan, jotta voin henkilökohtaisesti pyytää anteeksi, Simola sanoo lehdelle.

Simola ei halua kertoa, millainen mahdollinen sanktio konduktöörille koituu. Asia on kuitenkin Aamupostin mukaan käsitelty hänen kanssaan. Konduktöörillä ei ole tilillään aikaisempia rikkeitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme