Mainos
Mainos

Äänestäjät huolissaan Suomen asemasta EU:ssa

Suomalaiset pitävät EU:n parlamenttivaalien tärkeimpinä asioina sosiaaliturvan ja julkisten palveluiden turvaamista. Sen sijaan EU:n yhteinen puolustus ei juuri kansaa huoleta, käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Suomalaisen sosiaaliturvan ja julkisten palveluiden tulevaisuus ovat tärkeimmät asiat, jotka äänestäjät haluavat turvata EU:n parlamenttivaaleissa kesäkuussa. Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan äänestäjien huolilistan kärkipäähän nousevat myös EU-jäsenyyden kustannukset, huumeet sekä työttömyys.

Tärkeysjärjestys on eri puolueiden kannattajien keskuudessa lähes sama. Teemoja yhdistää se, kuinka Suomen kansallinen etu ja suomalaisten oikeudet pystytään turvaamaan EU:ssa tulevaisuudessa, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

EU:n johtajanimitykset tai yhteinen puolustus eivät juuri suomalaisia huoleta. Nämä asiat ovat kuitenkin tärkeimpiä niille, jotka ovat ilmoittaneet äänestävänsä vaaleissa varmasti.

Toukokuun toisella viikolla tehtyyn kyselyyn vastasi liki 1500 äänestysikäistä suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme