Mainos
Mainos

Äänestäjien mielikuva keskustasta kohentunut

Äänestäjien arviot ja mielikuvat keskustasta ovat kohentuneet viime kevääseen verrattuna. Myös hallituksen saama arvosana on parantunut.

Suurimmat puolueet seuraavat tarkasti kansalaisten mielikuvia puolueista ja politiikasta. Neljän suurimman puolueen tilaaman tuoreen imagotutkimuksen mukaan keskustalla on nostetta.

Keskusta nappaa ykköspaikan kokoomukselta, kun kansalaisilta kysyttiin miten myönteisesti he suhtautuvat eri puolueisiin. Nousua viime kevääseen verrattuna on neljä prosenttiyksikköä. Kokoomus ja SDP hengittävät kuitenkin niskaan.

- Meidän julkisuuskuva ja ihmisten myönteisyys keskustan politiikkaan on ollut huomattavasti kasvussa tällä hetkellä tilanne näyttää siltä kuin pitääkin, keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoo tyytyväisenä.

Järjestys muuttuu, kun äänestäjät arvioivat puolueiden vetovoimaa vaaleissa. Kokoomus on säilyttänyt ykköspaikan, tosin vetovoima on laskenut neljä prosenttiyksikköä viime keväästä.

Tutkimusajankohta sattuu Kokoomuksen puoluesihteerikohun alkupäiville. Gallupin tutkimusjohtajan ja puolueiden mielestä Harri Jaskarin rikosepäilyt eivät selitä Kokoomuksen lukemia, vaan Niinistö -buumin hiipuminen.

- Viime keväänä näissä lukemissa oli presidentinvaalilisää oikea vertailukohta löytyy viime syksyltä ja siihen verrattuna kokoomuksen yleinen miellyttävyys on kokoomuksen osalta noussut, kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen kertoo.

Nykykokoonsa nähden pienemmistä puolueista vihreät ja perussuomalaiset takovat hyviä lukemia, tosin houkutus äänestää niitä on vähentynyt muutamalla prosenttiyksiköllä viime keväästä.

Muutenkin oppositiopuolueilla on edessä tavallista kovempi urakka, koska hallituksen suosio on kasvanut viime keväästä. Väestöstä reilut 40 prosenttia antaa hyvän arvosanan Vanhasen hallitukselle - reilut kolmasosa taas huonon.

- Tutkimuksen mukaan kansalaiset hyvin tyytyväisiä hallituspuolueisiin ja se antaa meille hallituspuolueille hyvän startin vaalitaisteluun, SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta kertoo.

Kolme suurta puoluetta ovat kuitenkin niin liki sekä kannatuksessa että imagoarvioissa, että ainakin keskustassa ja kokoomuksessa odotetaan äärimmäisen tiukkaa taistoa suurimman puolueen paikasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme