Mainos
Mainos

Äänestäneitä jo 14,5 prosenttia

Neljäntenä ennakkonäänestyspäivänä kävi alustavien tietojen mukaan äänestämässä runsaat 72 000 kansalaista.

Ennakkoon äänestäneiden määrä on pysynyt selvästi edellisiä eduskuntavaaleja korkeampana.

Tänään äänioikeuttaan oli käyttänyt jo 14,5 prosenttia äänioikeutetuista. Neljä vuotta sitten vastaavassa tilanteessa äänestysprosentti oli 12,4.

Neljäntenä ennakkonäänestyspäivänä kävi alustavien tietojen mukaan äänestämässä runsaat 72 000 kansalaista.

Suosituinta ennakkoon äänestäminen on edelleen ollut Lapissa.

Ennakkoon voi äänestää useammissa äänestyspaikoissa myös huomenna.

Ruotsissa äänestettiin laiskasti

Eduskuntavaalit herättivät vain vähän kiinnostusta Ruotsissa asuvien Suomen kansalaisten parissa. Äänestämässä kävi 6727 äänioikeutettua ja äänestysprosentti oli 6,8.

Ruotsissa saattoi äänestää keskiviikosta lauantaihin 34 paikkakunnalla. Eniten äänestäjiä kävi Tukholman vaalihuoneistossa, jossa äänesti 2044 henkilöä.

Ruotsissa asuu 99 128 äänioikeutettua Suomen kansalaista. Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa Ruotsin vaalihuoneistoissa annettiin 7886 ääntä ja äänestysprosentti oli 7,9.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot