Mainos
Mainos

Äänestys vilkkainta eteläisessä Suomessa

Koko vaalien äänestysvilkkaus jäi edellisistä presidentinvaaleista. Suomessa asuvien Suomen kansalaisten äänestysprosentti oli 73,9.

Presidentinvaaleissa äänestettiin vilkkaimmin Uudenmaan ja Helsingin vaalipiireissä. Manner-Suomen pienimmät äänestysprosentit löytyvät taas itäisestä Suomesta.

Uudellamaalla 77,1 ja Helsingissä 76,3 prosenttia äänioikeutetuista antoi äänensä vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Äänestysinto jäi laimeimmaksi Ahvenanmaan vaalipiirissä (57,5 %). Seuraavaksi vähiten äänestettiin Pohjois-Karjalassa (68,8 %) ja Pohjois-Savossa (69,6 %).

Kunnittain katsottuna innokkaimmin äänestettiin Kauniaisissa (87,3 %). Manner-Suomen kunnista äänestys oli laiskinta Rautavaaran kunnassa (60,5 %) Pohjois-Savon vaalipiirissä.

Koko vaalien äänestysvilkkaus jäi edellisistä presidentinvaaleista. Suomessa asuvien Suomen kansalaisten äänestysprosentti oli 73,9. Lukema on kolme prosenttiyksikköä pienempi kuin presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella vuonna 2000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot