Mainos
Mainos

Äänestysaktiivisuus nousi tänään

Äänestysvilkkaus kiihtyi viimeisen ennakkoäänestyspäivän aattona ja nousi 19 prosenttiin. Äänestysvilkkaus on kuitenkin jäänyt neljän vuoden takaisesta, jolloin äänestysprosentti oli samassa vaiheessa 20,9.

Päivän mittaan uurnilla kävi 200 831 äänestäjää eli 5,0 prosenttia äänioikeutetuista.

Toiseksi viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä äänestysvilkkaus nousi jo 19,0 prosenttiin, eli uurnilla on käynyt jo lähes viidesosa äänestäjistä, eli 726 000. Naiset äänestivät myös tänään miehiä aktiivisemmin. Heitä kävi uurnilla yli 115 000, miehiä reilut 85 000.

Ennakkoäänestyksen äänestysvilkkaus on kuitenkin jäänyt hieman alle neljän vuoden takaisesta. Tuolloin ennen viimeistä äänestyspäivää oli äänestänyt noin 20,9 prosenttia äänioikeutetuista. Ennakkoäänestys päättyy huomenna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot