Mainos
Mainos

Äänestysaktiivisuus nousussa

64 prosenttia suomalaisista aikoo varmasti äänestää ensi keväällä pidettävissä eduskuntavaaleissa. Kokoomuksen kannattajat ovat kaikista aktiivisimpia äänestämään.

Lähes kaksi kolmesta suomalaisesta aikoo varmasti äänestää kevään eduskuntavaaleissa. Äänestämisen todennäköisyys on nyt korkeampi kuin neljä vuotta sitten, jolloin vastaava luku oli 58 prosenttia.

Tiedot ovat peräisin SAK:n TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta, jossa haastateltiin syys-lokakuun vaihteessa noin tuhatta henkilöä.

Työntekijöiden äänestysaktiivisuus näyttää kuitenkin laskevan. Se on viime vaaleista vähentynyt 56 prosentista 52 prosenttiin.

SAK aikoo kampanjoida näkyvästi aktiivisuuden nostamiseksi.

Kokoomuksen kannattajista 84 prosenttia on täysin varma äänestämisestään. SDP:ssä luku on 73 prosenttia ja keskustan sekä vihreiden kannattajissa hieman alempi. Vasemmistoliitto jää 67 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot